Opera Naţională Bucureşti prezintă sâmbătă, 15 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, scenografia George Doroşenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat – invitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciaţi creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, execută simultan aceleaşi mişcări, ca o singură fiinţă, are aceleaşi aspiraţii şi sentimente ca o personalitate distinctă. Pe de altă parte, soliştii ca reprezentanţi ai ideilor pe care le transmite opera, sunt în majoritatea timpului statici, ca nişte statui impunătoare, ca nişte măşti care declamă, ca nişte maşinării simţitoare. Cadrul scenografic creat de George Doroşenco, deşi alcătuit din elemente de decor simple, dar uriaşe, exprimă megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor.

Premiera operei pe scena bucureşteană în luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revoluţionar din partea artiştilor de atunci ce a reuşit să transceadă în timp, rămânând în repertoriu vreme de 30 de ani.

Biletele se găsesc pe https://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.