Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei viceprimari, după cum urmează:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

      1.        TUDOR AUREL, viceprimar al comunei Afumaţi, judeţul Ilfov

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie – 19 decembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi de administrator al S.C. Valcom Impex Com 2015 S.R.L., încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

  2.        ILIUŢÃ VIOREL, fost viceprimar al municipiului Botoşani, judeţul Botoşani

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 septembrie 2012 – 29 august 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale ”Ştefan cel Mare”, Colegiului Naţional ”A.T. Laurian” şi Liceului Teoretic ”Grigore Antipa” Botoşani, încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

3.        NIŢÃ PETRU, fost viceprimar al comunei Borca, judeţul Neamţ

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate atât în perioada 24 august 2012 – 06 ianuarie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” Borca, cât şi în perioada 25 iunie – 01 august 2012, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi de administrator al Trans Danypet S.R.L., încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.



Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NIŢÃ PETRU şi ILIUŢÃ VIOREL nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Persoanele menţionate au încãlcat urmãtoarele prevederi legale:

· art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcþia de primar ºi viceprimar, […] este incompatibilã cu: […] d) funcþia de preºedinte, vicepreºedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraþie ori cenzor sau orice funcþie de conducere ori de execuþie la societãþile comerciale, inclusiv bãncile sau alte instituþii de credit, societãþile de asigurare ºi cele financiare, la regiile autonome de interes naþional sau local, la companiile ºi societãþile naþionale, precum ºi la instituþiile publice”;

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã şi se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”.

„Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum şi al dreptului la apãrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.