Iarna este oficial aici si, impreuna cu vremea rece, febra Sarbatorilor si luminitele festive, aceasta vine, de asemenea, cu provocari fizice si mentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Depresia de iarna, denumita si tulburare afectiva sezoniera, este cat se poate de reala. Nivelul redus de lumina solara in lunile de iarna poate afecta secretia de serotonina, fapt care ajunge sa determine schimbari semnificative in organism.

Simptomele specifice depresiei de iarna sunt anxietatea, modificarile bruste de dispozitie, tulburari ale somnului, senzatia de oboseala, incapacitatea de a urma o rutina zilnica, supraalimentarea, probleme sociale, probleme sexuale si multe altele.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa fii mai atenta la sanatatea ta mentala si fizica in timpul iernii. Este usor sa te simti bine pe plaja, asezata la soare cu un cocktail in mana. Este mai greu sa o faci atunci cand porti 3 straturi de haine si d-abia reusesti sa bei o ceasca de ceai pentru ca mainile iti sunt inghetate.

Ingrijirea de sine poate face, insa, o diferenta uriasa in ceea ce priveste starea ta.

Iata 6 lucruri pe care sa le faci in aceasta perioada pentru a avea un pic mai multa grija de tine:

  1. Suna un prieten

Exista cineva cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme? Suna-l si bucura-te de o conversatie lunga despre lucrurile frumoase din vietile voastre si despre planurile de viitor pe care le aveti. Nu discutati despre aspectele mai putin fericite sau apasatoare, lasati-le pe altadata!

  1. Bea o ceasca de ceai sau cafea

S-ar putea sa faci acest lucru in fiecare dimineata, dar te bucuri cu adevarat de moment? Alege o bautura cu o aroma placuta in locul celei obisnuite. Savureaz-o incet intr-un loc special din casa, langa fereastra sau in fotoliul preferat. Desi pare simplu, te vei relaxa si iti vei putea face ordine in ganduri.

  1. Fa o baie fierbinte

Umple cada cu apa fierbinte, foloseste spumant si sare de baie de la Sabon pentru un plus de rasfat, aprinde cateva lumanari pentru atmosfera, da drumul la muzica si adu cu tine cartea preferata sau, pur si simplu, trage un pui de somn. Bucura-te acest moment si lasa-ti corpul sa se relaxeze complet!

  1. Poarta o tinuta eleganta intr-o zi obisnuita

Iarna este usor sa te bazezi doar pe jeansi si pulovere groase de lana. Dar nu te simti mai bine intr-o tinuta eleganta? Alege o zi in care nu ai foarte multe de facut si imbraca-te intr-un outfit care sa te inspire si care sa te faca sa te simti bine. Aranjeaza-ti parul in coafura preferata si aplica putin machiaj. Te vei simti mai increzatoare stiind ca arati atat de bine!

  1. Cumpara ceva bun doar pentru tine

La magazin, probabil petreci mult timp alegand produsele preferate ale celor din familie, dar s-ar putea sa le treci cu vederea pe cele care iti plac tie. Poate fi vorba de inghetata, branza de specialitate sau ciocolata belgiana. Data viitoare, alege ceva ce-ti place foarte mult, dar nu cumperi niciodata.

  1. Mergi la un salon de masaj

Chiar daca nu este gratuit si poate nici atat de ieftin, programeaza o sesiune de masaj profesional care sa te ajute sa-ti detensionezi muschii. Te vei simti atat de bine dupa aceea, incat va merita efortul!

In concluzie, iarna este unul dintre anotimpurile in care este nevoie sa ai putin mai multa grija de tine si sa te rasfeti mai mult. Incearca ideile de mai sus si, cu siguranta, nu vei regreta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.