Deţinerea unui autoturism poate oferi multe oportunităţi de activităţi în aer liber sau drumeţii. În cazul în care plănuieşti să te foloseşti de maşină pentru a parcurge drumuri mai lungi, profitând de timpul frumos pentru a merge în drumeţii, ar trebui să te asiguri că maşina îţi este echipată corespunzător. Pe lângă lucrurile necesare reglementate prin lege precum trusa de prim ajutor şi un kit pentru siguranţa auto, ar fi bine să găseşti un loc în maşina ta pentru alte lucruri care îţi pot fi de folos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

5 lucruri pe care să le adaugi în maşină pentru a fi pregătit pentru orice situaţie

Dacă îţi place să mergi cu maşina în drumeţii s-ar putea deja să fi trecut prin situaţii neaşteptate în care te-ai gândit că este păcat ca nu ai la îndemână un lucru sau altul. De aceea ai putea pregăti din timp unele lucruri în maşina ta pentru astfel de situaţii neprevăzute.

  1. Lanterna: Multe persoane au ajuns să se bazeze pe lanterna de la telefonul mobil şi nu văd un motiv pentru a căra după ei un lucru în plus. Adevărul este că ele nu luminează foarte puternic, cel puţin nu la precum o lanternă profesională, mai ales în îndepărtare. S-ar putea să ai nevoie de o lanternă mai puternică mai ales dacă te prinde seara pe drum. Poţi achiziţiona o lanterna care are şi funcţia de de semnalizare cu lumină roşie.
  2. Pătură: acest obiect este de folos mai ales în timpul sezonului rece sau la drumuri în zone înalte de munte, când s-ar putea să ai nevoie de o pătură pentru a te încălzii dacă nu vrei să dai drumul la aerul cald din maşină. Şi în alte circumstanţe şi alte anotimpuri o pătură este binevenită deoarece o poţi folosi la un picnic spontan.
  3. Hârtie igienică: deşi pare un pic hazliu, în drumeţiile tale s-ar putea să ai nevoie de hârtie igienică pentru verificarea uleiului când este cazul şi pentru a te şterge pe mâini. Pe lângă faptul că este ieftină şi de dimensiuni mai reduse decât prosopul de bucătărie, este şi o hârtie absorbantă perfectă pentru a preveni un lichid să-ţi murdărească interiorul maşinii, aşa că nu uita să intri pe Auchan.ro.
  4. Saci de gunoi: ar fi bine să ai în maşină măcar câţiva saci de gunoi pentru a strânge gunoiul lăsat în urma ta. Poţi să foloseşti aceşti saci şi pentru împachetarea unelor obiecte murdare sau ude, precum bocancii plini de noroi sau haina de ploaie, pentru a preveni murdărirea maşinii.
  5. Gustări: mai ales dacă doreşti să parcurgi un drum lung într-un timp cât mai scurt ar fi bine să ai nişte gustări la tine în maşină precum batoane proteice. Astfel nu trebuie să te opreşti de fiecare dată când ţi se face foame sau nu trebuie să te mulţumeşti cu primul restaurant care îţi apare în cale. Batoanele proteice au avantajul de a rezista mai mult timp în maşină în diferite condiţii.

În concluzie, sunt şi alte lucruri pe lângă cele obligatorii care ar fi bine să se regăsească la tine în maşină în cazul în care te duci cu maşina în drumeţie. Aceste lucruri îţi vor fi de folos pentru anumite situaţii neprevăzute, dar lista nu este exhaustivă. Ideal ar fi să te pregăteşti exact pe specificaţiile excursiei pe care vrei să o intreprinzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.