Momentele în care ajutorul unui specialist în psihologie este necesar sunt din cele mai frecvente şi variate. Problemele cu care se poate confrunta fiecare pot diferi şi intervenţia psihologului poate constitui pentru cei în cauză plecarea ce îi va ajuta să iasă din impas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PsihArt este un centru psihologic din Bucureşti care iese în întâmpinarea celor ce se confruntă cu perioade grele, indiferent de nivelul de dificultate, atât cu servicii profesionale, cât şi cu o serie de motive care să le ofere curajul de a face acest pas.

A crede că mersul la psiholog este numai pentru cei care se confruntă cu probleme psihice grave este complet greşit. Psihoterapia şi consilierea psihologică pot avea ca scop şi autocunoaşterea, conştientizarea pattern-urilor cognitive şi emoţionale, creşterea capacităţii de a ne auto-valoriza.

Situaţiile în care un psiholog Bucuresti poate deveni sprijin de nădejde sunt nenumărate. Iată mai departe câteva dintre momentele în care ajutorul oferit de PsihArt devine indispensabil şi constituie exact ceea ce e necesar pentru a depăşi anumite clipe dificile.

  1. Pierderea cuiva apropiat

Nu toţi găsesc în interiorul lor puterea de a depăşi pierderea cuiva drag, acest fapt dându-le o stare căreia cu greu le pot face faţă. Sunt desigur şi cei care găsesc pe cont propriu resursele emoţionale de care au nevoie pentru a depăşi traumele cauzate de decesul unui apropiat. Alţii învaţă singuri cum să se pună pe picioare şi să îşi recapete pofta de viaţă, însă unii au nevoie de ajutor pentru a depăşi astfel de stări. Nu este o ruşine şi nici ceva de ascuns. Sensibilitatea faţă de astfel de evenimente nefericite este pur naturală.

Pentru a depăşi ceea ce specialiştii numesc doliu patologic, uneori este necesar a găsi motivaţie în acest sens. Sunt situaţii dramatice, deci redresarea şi adaptarea la realitatea vieţii devin o necesitate. Atât adulţii, cât şi copiii pot deveni depresivi puşi în faţa unei astfel de situaţii. Rolul specialiştilor în acest caz este de a-i ajuta să conştientizeze faptul că puterea de a trece peste se regăseşte în fiecare în parte.

  1. Fobiile şi temerile intense

Se întâmplă ca unii să experimenteze temeri nejustificate la o intensitate căreia cu greu îi pot face faţă. Astfel de situaţii devin tot mai greu de controlat dacă nu sunt întâmpinate corespunzător. Un psiholog Bucureşti experimentat va şti exact prin ce metode să stimuleze capacitatea pacientului de a depăşi astfel de stări, deloc benefice pentru sănătate.

Este important a conştientiza faptul că frica este alimentată în mod artificial şi că în realitate aceasta nu există.

  1. Stările de depresie

Oricine are zile în care se simte într-o stare de nefericire, de meditaţie. Astfel de momente nu sunt rele atât timp cât prin ele se conştientizează, spre exemplu, binecuvântările pe care le are fiecare în viaţa sa. Când astfel de stări persistă însă şi se extind, ideal este a apela la ajutorul unui specialist. Depresia poate deveni o boală periculoasă atunci când i se permite să avanseze. Efectele pe care aceasta le poate avea asupra calităţii vieţii nu sunt de dorit: se poate manifesta prin probleme de somn şi lipsa acestuia, un apetit crescut sau contrariul – depinde de la o persoană la alta, lipsa puterii de a lua decizii, indiferenţă, confuzie, disfuncţii sexuale, oboseală fără motiv, tulburări de memorare şi de concentrare, izolare, exces de substanţe ca alcoolul, dar mai ales în stări critice gânduri de a cruţa propria viaţă. Rolul psihologului în acest sens este de a găsi alături de cel în cauză motivaţia necesară pentru a depăşi sau evita astfel de sentimente şi stări, de a elimina stresul şi negativismul. Depăşirea unui episod depresiv devine tot mai dificilă cu trecerea timpului în care nu au fost luate măsuri.

  1. Crize în relaţia de cuplu

Atunci când certurile devin tot mai frecvente, când apar neînţelegeri repetate în viaţa de cuplu, stările apăsătoare se vor manifesta asupra psihicului. Pentru a putea lua decizii potrivite în astfel de momente, pentru a nu pierde controlul, pentru a adopta un comportament adecvat, este necesar ajutorul unui psiholog specialist.

La PsihArt astfel de cazuri sunt întâmpinate în aşa manieră încât astfel de crize să fie depăşite mai uşor, iar în urma lor partenerii să conştientizeze pattern-urile personale, dar şi cum ar putea să îşi îmbunătăţească viaţa de cuplu care depinde, în egală masură, de amândoi. Este important ca fiecare să descopere sursa tensiunii interioare, să se confrunte cu sentimentele proprii şi să încerce să le înţeleagă, dar mai ales să devină înţelegător, să ştie când să ridice steagul păcii în timpul unui episod de ceartă. Sunt aspecte care îşi aduc contribuţia în îmbunătăţirea relaţiilor personale.

Cei care doresc să depăşească astfel de stări, dar şi altele asemenea, pot apela cu încredere la serviciile oferite pe site-ul psihart.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.