MAE, STS şi AEP au organizat, în perioada 28-30 noiembrie, sesiuni de instruire a experţilor electorali şi a operatorilor de calculator, la Bruxelles, Paris şi Berlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesiunile de instruire au fost destinate membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Franţa şi Germania propuşi de către MAE pentru a face parte din Corpul experţilor electorali din străinătate şi pentru a îndeplini atribuţiile de operatori de calculator care vor gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV) în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate în contextul scrutinului parlamentar, precizează MAE.

Programul de instruire a inclus prezentarea modalităţii de operare a Sistemului de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal, condiţiile şi actele în baza cărora cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot la o secţie de votare din străinătate, atribuţiile preşedinţilor secţiilor de votare, precum şi comunicarea cu Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 (străinătate).

Ultima sesiune de instruire va avea loc la Chişinău, în 5 decembrie.

Anterior au fost organizate sesiuni de instruire la Madrid, Viena, Roma şi Londra, iar în perioada 16-17 noiembrie a fost derulat un program de instruire prin videoconferinţă pentru membrii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din statele ale căror secţii de votare au înregistrat o prezenţă constantă şi moderată în cadrul proceselor electorale anterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.