Jucătorul suedez Zlatan Ibrahimovic riscă să fie amendat sau chiar suspendat de FIFA şi UEFA după ce au apărut informaţii că are o societatea care deţine o proporţie de 10 la sută dintr-o agenţie de pariuri, înregistrată în Malta, informează football-italia.net, care citează presa suedeză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform regulilor FIFA şi UEFA, este interzis ca jucătorii să aibă vreun interes financiar în companiile de pariuri.

Cu toate acestea, Aftonbladet a scris că societatea pe acţiuni a lui Ibrahimovic, Unknown AB, deţine 10 la sută din agenţia de pariuri Bethard.com, ceea ce l-ar putea costa pe atacantul echipei AC Milan o amendă sau o suspendare.

Directorul executiv al Bethard, Erik Skarp, a confirmat pentru Sportbladet că jucătorul suedez mai deţine o participaţie în acţionarul unic al lui Bethard, Gameday Group PLC.

Bethard a avut un profit de 30 de milioane de euro în 2019, potrivit As.

Regulile UEFA şi FIFA se aplică tuturor competiţiilor internaţionale, de la calificările pentru Cupa Mondială, disputate de Ibrahimovic cu echipa naţională a Suediei, până la Europa League, jucată de AC Milan.

Atacantul în vârstă de 39 de ani ar putea primi o amendă de multe de milioane de euro sau ar putea fi suspendat din orice activitate legată de fotbal pentru trei ani.

"Nu am discutat cu Zlatan. Nu mă gândesc la posibile sancţiuni, dar aş dori ceva mai multă claritate din partea FIFA cu privire la reglementările sale, deoarece există ambiguitate în modul în care acestea ar trebui interpretate", a declarat secretarul general al Federaţiei Suedeze de Fotbal, Hakan Sjostrand, pentru Sportbladet.

În martie 2018, impresarul lui Ibrahimovic, Mino Raiola, îl caracteriza astfel pe clientul său, din puncte de vedere al investiţiilor făcute: "Zlatan este cel mai deştept dintre ei (n.r. - jucătorii pe care îi are sub contract) şi cel mai bogat. El valorează un miliard de lire sterline. Este incredibil de inteligent şi de activ pe piaţă. Nu trebuie să-i spun un lucru decât o dată. Ibra investeşte în jocuri, în <start-up-uri> de tehnologie şi în diamante. Deja a vândut participaţii mari la fonduri speculative de care nimeni nu ştie. El câştigă mult mai mult din afara fotbalului, decât din fotbal. Când fac o tranzacţie cu el, glumeşte: <Iar vrei să-mi furi mulţi bani, nu-i aşa?> Răspunsul meu este întotdeauna la fel: <Mai întâi te fac bogat. Nu pot să fur de la săraci, nu-i aşa?> Încerc să-mi protejez jucătorii de gafe financiare."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.