Căpitanul naţionalei Olandei, Georginio Wijnaldum, a făcut un apel către UEFA să îi protejeze pe jucători de discriminare, el precizând că forul are puterea să oprească meciurile dacă acestea sunt afectate de incidente rasiste, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wijnaldum a sugerat că ar putea părăsi terenul la optimea de finală de duminică, de la Budapesta, cu Cehia, dacă va auzi din tribune insulte rasiste.

“Sincer, nu ştiu cum aş reacţiona. Nu exclud varianta părăsirii terenului dacă aşa ceva se  va întâmpla duminică, dar mai întâi aş discuta cu colegii mei şi cu arbitrul. Sper că nu va fi cazul”, a spus fotbalistul pentru NOS. “Cred că UEFA ar trebui  să ne protejeze. Poate opri un meci. Nu ar trebui să fie responsabilitatea jucătorilor”, a adăugat el.

Naţionala Olandei va întâlni Cehia, duminică, pe Puskas Arena din Budapesta, de la ora 19.00, în optimile de finală ale Euro-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.