Operaţia pilotului Sophia Florsch, victimă a unui accident la Grand Prix-ul de Formula 3 de la Macao, a decurs foarte bine şi nu există riscul unei paralizii, a declarat Frits van Amersfoort, directorul echipei Van Amersfoort Racing. Operaţia a durat aproape zece ore, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totul a decurs bine şi totul este în regulă. Ne temeam de paralizie. De aceea operaţia trebuia făcută rapid, pentru că exista pericolul să fie afectată măduva spinării. Suntem foarte fericiţi, ea este acum la recuperare şi totul a mers foarte bine" a declarat Frits van Amersfoort.

Sportiva va rămâne în spital încă 15 zile.

Accidentul Sophiei Florsch s-a produs, duminică, în turul patru al cursei. Când rula cu peste 250 de kilometri/oră, monopostul condus de Florsch, 17 ani, a lovit alte două maşini înainte de a fi proiectat peste peste zidul de protecţie al pistei, ajungând într-o zonă rezervată fotoreporterilor şi comisarilor circuitului.

Ea a fost internată la un spitalul din Macao, care a anunţat că sportiva este conştientă şi în afara pericolului, însă a suferit o fractură la coloana vertebrală. De asemenea, unul dintre piloţii monoposturilor lovite de Florsch, doi fotoreporteri şi un comisar au ajuns la spital. Un fotoreporter va mai rămâne în spital încă zece zile din cauza unei afecţiuni la ficat, iar un altul şi pilotul au fost externaţi. Comisarul de pistă a suferit o fractură de mandibulă şi va mai rămâne internat încă trei-patru zile.

Duminică, tatăl sportivei a declarat că fiica sa nu prezintă semne de paralizie şi se poate deplasa, dar se plânge de dureri la spate.

După cursă, Sophia Florsch a postat un mesaj pe Twitter, în care a precizat că se simte bine şi că va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. “Vreau doar să vă anunţ că sunt bine, dar voi fi operată mâine dimineaţă. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere”, a scris ea.

Frits van Amersfoort, proprietarul echipei Van Amersfoort Racing, a declarat că pilotul german "a avut un înger pe umeri" în momentul accidentului.

"A fost aproape ca o rachetă. Supravieţuirea a fost incredibilă. Avea 276 de kilometri/oră în acel moment. Am avut noroc că a zburat peste zidul de protecţie. Dacă l-ar fi lovit, ar fi fost mult mai rău", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.