Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 36 WTA, şi s-a calificat în turul al treilea al Miami Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep a avut în meciul cu jucătoarea rusă o prestaţie sub nivelul celei de la Indian Wells. Iar acest lucru s-a întâmplat şi pentru că tânăra ei adversară (18 ani) a jucat oscilant, cu erori multe, dar şi cu unele reuşite. La început, Kasatkina a pus primul punct pe tabelă după vreo opt greşeli, abia la 2-0 pentru Halep. Românca a fost generoasă apoi şi i-a cam oferit pe tavă egalarea, cu break pentru rivală la 2-2. A urmat un nou ghem opac al Kasatkinei, pierdut la 0 pe propriul serviciu şi iar un rebreak. La 3-3, după ce rusoiaca a reuşit să trimită o minge care a "ţopăit" de 2-3 ori pe fileu şi a căzut în terenul adversarei, Halep a apăsat mai bine pe lovituri şi a început să facă puncte, să nu mai aştepte cadourile. Ea a dus scorul la 4-3, cu rebreak şi a închis setul cu 6-3, pe serviciul Dariei Kasatkina, după 31 de minute.

În setul al doilea, Halep a câştigat al patrulea ghem la rând, după care jocul s-a mai echilibrat, pe fondul unei concentrări mai bune a rusoaicei. Au urmat două ghemuri lungi, de 1-1 şi de 2-1, apoi românca a reuşit break-ul şi a dus scorul la 5-2. Kasatkina a revenit şi şi-a făcut serviciul, apoi a obţinut break-ul când Halep trebuia să închidă meciul. Rusoaica a capitalizat cele două gemuri câştigate la rând cu un al treilea, egalând la 5. Dar apoi, câteva execuţii bune ale româncei şi multe greşeli ale rusoaicei au înclinat definitiv balanţa în favoarea Simonei, care a câştigat cu 7-5 setul al doilea, punând capăt partidei după o oră şi 25 de minute.

În acest meci, Halep a apelat de două ori la sfaturile antrenorului Darren Cahill, după primul set şi la 5-2 în cel de-al doilea.

În faza următoare, Halep va evolua cu germana Julia Goerges, locul 66 WTA, care a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe australianca Samantha Stosur, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 26. Halep şi Goerges s-au întâlniti de două ori, o dată în 2009, când a câştigat germana, cu 6-4, 2-6, 6-3, în calificările turneului de la Paris, şi altă dată în 2014, când s-a impus sportiva din Constanţa, cu 6-2, 6-0, în turul I al turneului de la Madrid.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Miami Open cu un premiu de 36.170 de dolari şi cu 65 de puncte WTA. După victoria de vineri, Halep a ajuns la o balanţă pozitivă în 2016, de şapte victorii şi şase înfrângeri, în circuit.

Simona Halep, care a fost direct acceptată în turul doi, este semifinalistă la ediţia precedentă a turneului de categorie Premier Mandatory găzduit de Crandon Park, având de apărat 390 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.