Jaqueline Cristian, locul 69 WTA, prezentă în premieră pe tabloul principal al unui grand slam, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian, 23 de ani, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe belgianca Greet Minenn, locul 84 WTA, după un meci de o oră şi 42 de minute.

Şapte break-uri au fost înregistrate în setul secund, în care românca a fost condusă cu 3-1, dar a reuşit să se impună până la urmă.

Jaqueline Cristian va evolua în manşa a doua împotriva americancei Madison Keys, locul 87 WTA, care a produs una dintre surprizele primei zile la Melbourne, eliminând-o în primul tur pe compatrioata ei Sofia Kenin, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 11, scor 7-6 (2), 7-5.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la primul grand slam al anului cu un premiu de 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Tot luni, Elena-Gabriela Ruse, locul 72 WTA, a învins-o, luni, la Melbourne, în primul tur, cu scorul de 6-1, 6-3, pe italianca Jasmine Paolini, locul 52 WTA, după un meci care a durat 69 de minute.

Irina Bara, locul 34 WTA, a prins tabloul principal al Australian Open ca lucky loser după retragerea jucătoarei tunisiene Ons Jabeur, locul 10 WTA, dar românca a părăsit competiţia în primul tur.

Bara a fost învinsă, luni, în prima manşă, cu scorul de 6-3, 6-1, de Nuria Parrizas Diaz din Spania, locul 63 WTA, după un meci care a durat 69 de minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.