Miercuri, Comisia de Apel a Federaţiei Franceze de fotbal a respins apelul depus de conducerea clubului Bordeaux. Girondins va juca la anul în liga a treia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Girondins de Bordeaux a retrogradat sportiv în Ligue 2 la finalul sezonului 2021-2022, dar problemele financiare i-au adus o retrogradare în liga a treia – Championnat National. Aceasta a fost dictată la 14 iunie de către DNCG - organismul care se ocupă de controlul financiar al cluburilor franceze. Gruparea din Bordeaux a depus un apel la Comisia specializată de pe lângă Federaţia Franceză, dar cum administratorii clubului nu au fost în stare să prezinte garanţii financiare pentru participarea în Ligue 2, Girondins va începe noul sezon din liga a treia.

Conducerea clubului bordelez a recurs însă şi la o ultimă şansă, făcând apel la CNOSF (Comitetul Olimpic şi Sportiv Francez). CNOSF urmează să se reunească rapid pentru a analiza dosarul clubului şi va da un verdicat care u va mai putea fi atacat decât în tribunalul administrativ.

Pentru a doua oară în ultimele patru decenii Girondins de Bordeaux este retrogradată într-o ligă inferioară din cauza problemelor financiare. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost la finele sezonului 1990-1991, când deşi echipa a ocupat locul 10 în prima ligă, a fost retrogradată în liga secundă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.