Înotătorul american Ryan Lochte, sextuplu campion olimpic care era suspendat din septembrie 2016, participă în aceste zile la prima sa competiţie oficială de după sancţiunea primită în urma scandalului falsului jaf de la Rio de Janeiro, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lochte va concura vineri în proba de 100 metri liber la Los Angeles Invitational, competiţie de nivel regional. Sâmbătă, el va concura la 50 m liber şi la 200 m mixt.

Ryan Lochte, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendat în septembrie pentru zece luni de Comitetul Olimpic American şi de federaţia americană ca urmare a scandalului falsului jaf de la Jocurile Olimpice de la Rio. Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august 2016, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în poliţişti, în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere.

Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizând o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse.

Acest scandal a produs un val de indignare în SUA la adresa lui Lochte. Mai multe companii au rupt contractele de sponsorizare cu multiplul campion olimpic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.