Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 27-18 (10-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele rămân cu 0 puncte în grupă şi pierd orice şansă în drumul spre medalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a ţinut ritmul timp de 41 de minute (15-15), cu o apărare puternică şi faze cursive în atac, însă apoi a venit căderea. Tricolorele au marcat un singur gol până în minutul 54 (scor 16-25), iar tactica folosită cu şapte jucătoare în atac şi poarta goală a fost falimentară în disputa cu campioana olimpică en-titre, Rusia (portarul Sedoikina a înscris de trei ori).

În urma rezultatului, România rămâne cu 0 puncte în grupa II şi ratează orice şansă de a mai lupta pentru semifinale şi, implicit, medalii.

Pentru România au înscris Neagu 5 goluri, Perianu 2, Ostase 2, Pristăviţa 2, Seraficeanu 2, Vizitiu 1, Pintea 1, Polocoşer 1, Florică 1, Dedu 1, iar de la Rusia s-au remarcat Viahireva şi Bobrovnikova, câte 5 reuşite.

În grupa II se mai joacă duminică partidele Muntenegru – Japonia şi Spania – Suedia. Tot duminică încep şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 13-24, iar între echipele care au ratat grupele principale se numără şi campioana mondială en-titre, Franţa.

Tricolorele vor juca apoi cu Suedia, marţi (ora 13.30), şi cu Japonia, miercuri (ora 11.00).

Primele două clasate în fiecare grupă principală vor juca apoi, încrucişat, semifinalele, în 13 decembrie, iar tot atunci se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locul 5 şi pe locul 7.

Finalele pentru medalii sunt programate în 15 decembrie.

Rezultatele tricolorelor de până acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan, 26-27 cu Muntenegru şi 28-27 cu Ungaria.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.