Căpitanul echipei Paderborn, mijlocaşul albanez Klaus Gjasula, a încasat, sâmbătă, cartonaşul galben cu numărul 16 în acest sezon al Bundesliga, egalând un record din campionatul 1998/1999, deţinut de polonezul Tomasz Hajto, cu MSV Duisbourg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gjasula l-a faultat, sâmbătă, pe francezul Nordi Mukiele de la RB Leipzig, într-un meci încheiat cu 1-1, primind al XVI-lea cartonaş galben în 26 de meciuri jucate. De remarcat faptul că, în ciuda numărului ridicat de avertismente primite, internaţionalul albanez de 30 de ani nu a fost niciodată eliminat în acest campionat.

Tot sâmbătă, Thomas Muller de la Bayern Munchen a egalat recordul de pase decisive într-un sezon al Bundesliga, 20, deţinut de belgianul Kevin De Bruyne cu Wolfsburg, în 2014-2015.

Muller a pasat decisiv la două goluri, cele marcate de Goretzka şi Lewandowski, în victoria obţinută de Bayern, scor 4-2, în deplasare, cu Bayer Leverkusen.

Un record a egalat şi atacantul polonez Robert Lewandowski, cel propriu, al numărului de goluri marcate într-un sezon, 30, după ce a înscris în minutul 66 al partidei de la Leverkusen.

Internaţionalul polonez a mai înscris 30 de goluri în campionatele 2015-2016 şi 2016-2017. Dacă luăm în considerare toate competiţiile în care a evoluat în acest sezon, Lewandowski are 44 de reuşite.

În aceeaşi partidă Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, scor 2-4, tânăra speranţă a gazdelor, Florian Wirtz, 17 ani, a marcat un gol spectaculos, primul din cariera de profesionist, care cuprinde până acum patru meciuri în Bundesliga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.