Purtătorul de cuvânt al Guvernului spaniol, Isabel Rodriguez, a declarat că Novak Djokovici va trebui să se vaccineze dacă vrea să participe la turnee în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ceea ce trebuie să facă Djokovici este să se vaccineze, acesta ar fi cel mai bun lucru de făcut”, a spus Isabel Rodriguez într-o conferinţă de presă, când a fost întrebată dacă liderului ATP i se va permite să concureze în Spania după ce a fost expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat.

"Nu este suficient să fii bun pe teren, trebuie să fii bun şi în viaţă. Când eşti un sportiv de elită, sunt mulţi care te urmăresc şi este important să fii un exemplu", a afirmat Rodriguez.

Luni, premierul spaniol Pedro Sanchez a vorbit deja despre cazul Djokovici: "Orice sportiv care doreşte să concureze în ţara noastră trebuie să respecte regulile de sănătate ale Spaniei".

În prezent, în Spania, regulile de sănătate impun ca oamenii să aibă fie un certificat de vaccin, un test PCR negativ sau un certificat care arată că a fost infectat cu coronavirus.



Djokovici merge în mod regulat în Spania, unde deţine o casă în staţiunea Marbella. El a petrecut acolo câteva zile la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.

 Isabel Rodríguez, portavoz del Gobierno de España, sobre que Djokovic juegue en Madrid: "Lo que tiene que hacer es ser ejemplo y vacunarse".

 @isabelrguez: "No basta solo con ser grande en la pista, hay que serlo también en la vida. La ejemplaridad es importante". pic.twitter.com/gBWPxkLKFc

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.