Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ-Adrian Popa, spune că nu l-a "furat" pe talentatul înotător David Popovici de la CSA Steaua şi nici nu l-a atras cu o ofertă deosebită din punct de vedere financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost un furt, toate negocierile şi relaţiile contractuale au fost stabilite în afara relţiilor contractuale ale lui David cu CSA Steaua, exact în luna pe care acesta a avut-o descoperită, luna septembrie. Consider că istoria clubului Dinamo, seriozitatea proiectelor pe care le derulăm la celelalte activităţi sportive au fost determinante şi l-au convins pe David să facă pasul spre CS Dinamo. Toate discuţiile au fost efectuate cu tutorele legal, inclusiv contractul, la persoanele sub 18 ani, se intocmeşte cu tutorele legal, care este şi reprezentantul minorului. Nu cred că l-am atras din punct de vedere financiar, pentru că legal există un barem, există nişte limite pentru sportivii juniori. Este plafonat salariul. (n.r. - dacă va primi grad) În primul rând trebuie să aibă studii superioare, e greu să vă spun despre viitor. Noi ne bucurăm că am reuşit să aducem în curtea noastră un sportiv atât galonat, de titrat, de viitor, care va fi un model pentru tinerii din curtea noastră. A solicitat un culoar (n.r. - de antrenament) în Bazinul Dinamo, bazinul nostru este olimpic, îndeplineşte toate criteriile. Ne-am armonizat conform cererii şi ofertei, suntem ok, am reuşit să-i indeplinim toate dorinţele, asta este datoria noastră, să creăm toate condiţiile pentru sportivi. (n.r. - despre renunţarea lui la a pleca în străinătate) Asta a fost decizia lui şi a familiei, noi nu am reuşit să influenţăm pe nimeni. Noi am fost fermi. Cât voi fi preşedintele clubului, voi oferta şi voi încerca să atrag către club tot ce înseamnă sportiv de calitate şi de perspectivă. Este datoria mea, pentru că dacă nu făceam acest lucru puteam să fiu acuzat de pasivitate. Noi ne-am făcut datoria, dar alegerea a fost a lui, nu putem să obligăm sportivii să facă un pas sau altul",a declarat Popa.

CS Dinamo a anunţat, luni seară, că înotătorul David Popovici a ales să reprezinte clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Cel mai talentat înotător român din noua generaţie, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, îşi va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni şi antrenorul Adrian Radulescu", a anunţat clubul Dinamo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.