Aeronava Boeing 767 a echipei New England Patriots a fost în China pentru a aduce în SUA 1,2 milioane de măşti N95, cu cel mai înalt grad de protecţie, informează mundodeportivo.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Kraft, patronul echipei de fotbal american, a răspuns imediat apelului gurvernatorului statului Massachusetts, Charlie Baker, care a cerut ajutor în lupta împotriva coronavirusului.

Kraft a decis să trimită avionul echipei în China şi să asigure atât costurile de transport, cât şi jumătate din valoarea celor 1,7 milioane de măşti comandate, donând pentru această acţiune două milioane de dolari. Pentru că propria aeronavă nu are capacitate decât pentru 1,2 milioane, celelalte măşti vor fi aduse pe alte căi.

Însă, în ciuda generozităţii sale, lui Kraft nu i-a fost uşor să învingă sistemul birocratic.

Aeronava a trebuit să fie autorizată pentru trafic internaţional, iar pentru echipaj a fost nevoie de soluţie pentru a nu fi nevoit să intre în carantină în China. Decizia a fost ca echipajul să nu coboare din avion.

"N-am văzut în viaţa mea atâta birocraţie în atâtea forme şi obstacole de depăşit. Dar este o onoare pentru familia noastră să fie parte din această misiune umanitară", a spus Kraft.

Dintre măştile aduse, 300.000 vor merge la New York, statul american cel mai afectat de epidemia de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.