Fotbaliştii Romelu Lukaku şi Chris Smalling, protagoniştii primei pagini a ediţiei de joi a Corriere dello Sport, aspru criticată, au notat, în postări pe reţelele de socializare, că jurnaliştii de la ziarul italian alimentează problema rasismului şi că esre profund lipsit de delicateţe ceea ce s-a întâmplat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În loc să se concentreze asupra luptei dintre două echipe… Corriere dello Sport vine cu cel mai stupid titlu pe care le-am văzut în cariera mea. Voi alimentaţi negativitatea şi problema rasismului. În loc să vorbiţi despre jocul frumos care va fi pe San Siiro între două echipe mari… Educaţia este cheia. Voi, la  Corriere dello Sport, ar trebui să faceţi o treabă mai bună în privinţa asta… Mulţumesc tuturor fanilor şi celorlalţi jurnalişti pentru susţinere şi haideţi să ne gândim cu toţii la meciul de mâine. Forza Inter”, a notat Lukaku pe Twitter.

“Mi-ar fi plăcut să îmi petrec ziua concentrându-mă pentru marele meci de mâine, însă este important să subliniez că este greşit şi profund lipsit de delicateţe ceea ce s-a întâmplat în această dimineaţă. Sper ca redactorii implicaţi în publicarea acestui titlu să îşi asume responsabilitatea şi să înţeleagă puterea pe care o au prin cuvinte şi impactul pe care îl pot avea acele cuvinte. Mulţumiri AS Roma pentru susţinere! Acum să înceapă lupta”, a scris şi Chris Smalling.

AS Roma a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care condamnă ceea ce a publicat Corriere dello Sport. În comunicatul semnat şi de AC Milan se notează că grupările au decis ca reporterii Corriere dello Sport să aibă interdicţie de acces la bazele de pregătire ale celor două echipe restul anului şi ca jucătorii să nu ofere nicio declaraţie jurnalului în această perioadă. “Ambele cluburi sunt conştiente că articolul asociat cu titlul “BLACK FRIDAY” conţine un mesaj antirasism şi sin acest motiv am deciz interdicţie pentru Corriere dello Sport până în ianuarie. Rămânem total dedicaţi luptei împotriva rasismului”.

Prima pagină a ediţie de joi a cotidianului Corrierre dello Sport a fost aspru criticată, putând fi interpetată ca având conotaţii rasiste.

"Black Friday", a tritrat cotidianul citat, peste imaginile jucătorilor Romelu Lukaku şi Chris Smalling, foşti coechipieri la Manchester United, acum la Inter, primul, respectiv Roma, echipe care se vor întâlni, vineri, la Milano, în etapa XV-a din Serie A.

"Lukaku şi Smalling, foşti coechipieri la Manchester United şi azi idoli la Inter şi Roma, aceasta este lupta din bătălia de mâine: titlu şi Liga Campionilor la ofertă", a fost comentariul de pe pagina respectivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.