Klay Thompson a devenit, luni, primul baschetbalist din NBA care a reuşit 60 de puncte fără a evolua 30 de minute (a jucat 29 de minute), în partida pe care echipa sa, Golden State Warriors, a câştigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 142-106, în faţa formaţiei Indian Pacers, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe puncte într-un meci în istoria NBA le-a reuşit Wilt Chamberlain - 100, în 1962. Al doilea în istorie este Kobe Bryant, cu 81 de puncte, în 2006.

După meciul de luni, Thompson a declarat că nu ştie dacă ar fi putut să pună în pericol performanţa lui Bryant în cazul în care ar fi evoluat mai mult. 

Pe sferturi, jucătorul de 26 de ani a reuşit 17 puncte în primul, 23 în al doilea şi 20 în al treilea. 

Thompson este primul jucător care marchează 60 de puncte în acest sezon al NBA. Precedetul său record era de 52 de puncte, înscrise în meciul cu Sacramento Kings, în 23 ianuarie 2015.

Ultimul baschetbalist care atinsese cifra de 60 de puncte (61 în total) într-un meci fusese LeBron James, în 3 martie 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.