Ultima notă de 10 din gimnastica mondială, acordată la Olimpiadă, îi aparţine Laviniei Miloşovici, care a fost încoronată cu aur la JO din 1992, după finala la sol. Duminică se împlinesc 29 de ani de la performanţa sportivei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ultimul 10 olimpic perfect îi aparţine Laviniei Miloşovici, care l-a obţinut în 1 august, la ediţia din Jocurilor Olimpice de la Barcelona, din 1992, când a câştigat finala de la sol cu această evoluţie incredibilă”, a remarcat şi forul european de profil (European Gymnastics).

Lavinia Miloşovici va împlini 45 de ani în 21 octombrie, iar când a obţinut 10 la sol, la JO de la Barcelona, avea 15 ani.

La ediţia din 1992 a cucerit patru medalii pentru România: aur la sol şi sărituri, argint cu echipa şi bronz la individual-compus. Şi-a încheiat cariera cu un total de 26 de medalii în marile competiţii, din care şase olimpice, 13 mondiale şi şapte europene. 11 sunt de aur.

S-a retras din gimnastică în vara anului 1997.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.