Federaţia Română de Handbal a postat, marţi, un mesaj de susţinere, cu un clip video în care apar jucătoarele tricolore, pentru fotbalista Ada Hegerberg, jignită de DJ Martin Solveig la decernarea Balonului de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acum o săptămână, Ada Stolsmo Hegerberg, prima femeie care a câştigat Balonul de Aur a fost întrebată dacă ştie twerking, la doar câteva secunde după ce a câştigat prestigiosul trofeu. A fost o insultă pentru toate femeile din sport. Acest video este pentru Ada şi pentru toate fetele şi femeile care prin tot efortul, durerea, sudoarea şi lacrimile lor îşi împing limitele, să realizeze mai multe, să atingă cele mai înalte culmi. E pentru toate fetele care muncesc", se arată pe pagina de Facebook a FR Handbal.

DJ Martin Solveig şi-a cerut scuze câştigătoarei Balonului de Aur la feminin, Ada Hegerberg, după ce a întrebat-o, la ceremonia de premiere, dacă ştie să "danseze twerk", informează BBC.

'Twerking' este un dans provocator din bazin popularizat de artista Miley Cyrus.

După ce i-a înmânat premiul, DJ-ul francez i-a propus fotbalistei norvegienie să facă un "twerk", iar jucătoarea, vizibil deranjată, a refuzat, însă a acceptat câteva mişcări de vals.

Solveig a fost extrem de criticat pe reţelele de socializare, inclusiv de tenismanul Andy Murray.

"A fost o glumă, probabil una proastă, şi îmi cer scuze celor care s-au simţit ofensaţi. Îmi pare rău", a scris Solveig, în vârstă de 42 de ani, pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.