Etapa de vineri a Turului Franţei, un contratimp individual între Bourg-Saint-Andéol şi La Caverne du Pont-d'Arc, este dedicată victimelor atacului de la Nisa, organizatorii anunţând că înaintea cursei caravana publicitară va fi silenţionasă şi că pe podium se va ţine un minut de reculegere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa franceză scrie că etapa va avea loc conform programului, dar nu va avea "un caracter festiv".

"O caravană silenţioasă va preceda Turul Franţei în etapa a 13-a. O tăcere care va reprezenta un omagiu adus victimelor atentatului din Nisa", notează L'Equipe.

Numeroşi sportivi, dar şi mai multe cluburi, s-au declarat afectaţi de atacul de la Nisa şi au transmis condoleanţe pe reţelele de socializare. Printre cluburile care şi-au exprimat solidaritatea se numără CSU Craiova: "O zi de sărbătoare s-a transformat într-o zi de doliu. Universitatea Craiova transmite compasiune şi condoleanţe, îşi exprimă solidaritatea cu victimele, rudele şi apropiaţii acestora, cu tot poporul francez lovit de o nouă tragedie".

Jucătoarea de tenis Alize Cornet, născută la Nisa în 1990, a scris pe Twitter că o doare ce s-a întâmplat în oraşul său natal. "Oraşul meu, copilăria mea, familia mea, mândria mea... Atacat, terorizat, murdărit. Mă doare. Mă gândesc la voi".

Marion Bartoli a postat o fotografie în care aminteşte şi de alte atacuri sângeroase, alături de mesajul: "Încă o dată oroare!!! Fără cuvinte în astfel de situaţii...".

"Gândurile mele sunt alături de cei afectaţi de îngrozitorul atac terorist de la Nisa", a notat pe Twitter ciclistul Chris Froome, lider în clasamentul general al Turului Franţei.

Fotbalistul Moussa Sissoko a scris: "Se va termina vreodată? Susţinere şi fraternitate pentru cei din Nisa" şi a ataşat o imagine cu două mâini împreunate stilizate şi cu cuvântul Nisa.

Un camion condus de un franco-tunisian a intrat joi seară în mulţimea strânsă la Nisa pentru a vedea focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Cel puţin 84 de persoane au murit, iar peste 100, inclusiv doi români, au fost rănite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.