Deşi protocolul prevede ca după meciuri, la interviul de pe teren să se vorbească în limba engleză, Emma Răducanu a făcut eforturi şi a vorbit în română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea nu vorbeşte foarte bine limba română, dar zâmbeşte cuceritor şi promite că va mai învăţa dacă va mai sta în România.

"Dacă nu mai pot (n.r. - să vorbească în română), schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare, dar eu cred că nu am jucat atât de bine, dar am câştigat. Am multă bucurie acum. Vreau să mulţumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat şi mie îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici. (n.r. - despre mâncarea preferată) Trebuie să fie ciorbă de perişoare, dar aici am mâncat de legume şi mai aştept un pic şi pe urmă mănânc un pic de sarmale. Şi mămăliga este foarte bună. Şi papanaşi. Înseamnă mult pentru mine să joc în ţara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulţumesc pentru susţinerea de astăzi şi din această săptămână. Vreau să spun că mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună", a spus Răducanu, intervievată fiind jucătoarea Alexandra Dulgheru.

 

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Aceasta a fost prima victorie a sportivei cu tată român şi mamă chineză după ce luna trecută a cucerit tofeul la US Open, la vârsta de 18 ani, şi tot prima în circuitul WTA.

Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute.

În faza următoare, Răducanu va juca împotriva Anei Bogdan, locul 106 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.