Dylan Alcott, în vârstă de 31 de ani, şi-a încheiat, joi, cariera la tenis în scaun cu rotile, după ce a pierdut în finala de la Australian Open. Dar, la conferinţa de presă de după meci, el a fost extrem de emoţionat de un mesaj primit de la tenismanul scoţian Andy Murray.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sper că nu îl deranjează că vă spun, dar Andy Murray tocmai mi-a trimis un mesaj: «Nu ştiu dacă mă exprim bine, dar eşti un rock star absolut, o sursă de inspiraţie. Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai făcut»", a citit australianul, extrem de emoţionat de cuvintele transmise de fostul număr 1 mondial.

Murray a fost de cinci ori finalist la Melbourne, dar niciodată câştigător.

"Îmi vine să plâng. E special...Ce drăguţ. Nu credeam că se va întâmpla vreodată. E tare, chiar foarte tare. Este chiar mai bine decât să câştigi un turneu. Este o legendă a sportului care se interesează de tenisul în scaun cu rotile. Dacă este ceva bun pentru o persoană ca el, atunci trebuie să fie un lucru bun pentru toată lumea”, a continuat Dylan Alcott.

Alcott se va dedica, după retragere, ajutorării persoanelor cu dizabilităţi: "Scopul meu este să schimb percepţiile, astfel încât oamenii cu dizabilităţi să poată trăi viaţa pe care o merită, nu doar în sport, ci şi la locurile de muncă, în educaţie, la cinema, televiziune, întâlniri, să meargă în baruri, la festivaluri", a spus el.

Alcott, care a fost operat de o tumoră la coloana vertebrală încă din primele săptămâni de viaţă, este câştigător a tuturor celor patru grand slam-uri, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, la tenis în scaun cu rotile, dar este şi medaliat olimpic cu aur şi argint la baschet în scaun cu rotile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.