Doi fani ai echipei Burnley au fost reţinuţi pentru gesturi discriminatorii, după ce au fost surprinşi pe o înregistrare video făcând salutul nazist către suporterii lui Tottenham, în timpul meciului de duminică, din penultima etapă a Premier League, infrmează dailymail.co.uk

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tottenham este considerat un club apropiat de comunitatea evreiască şi din acest motiv a fost în dese rânduri ţinta scandărilor antisemite ale suporterilor adversarilor.

Suţinătorii formaţiei Tottenham au făcut plângere, iar stewarzii i-au scor pe cei doi de pe stadion.

Poliţia metropolitană a confirmat că doi bărbaţi au fost reţinuţi sub suspiciunea de infracţiune de ordine publică cu caracter rasist. 

"În timpul meciului dintre Tottenham şi Burnley de duminică, 15 mai, ofiţerii au fost alertaţi cu privire la doi bărbaţi care au fost scoşi din sectorul ocupat de fanii lui Burnley. Ambii bărbaţi au fost ulterior arestaţi de către poliţişti, fiind suspectaţi de o infracţiune de ordine publică cu caracter rasist agravant. Ei au fost plasaţi în arest", a precizat poliţia.

Ambele cluburi din Premier League au făcut referire la acest caz pe reţelele de socializare, precizând că sprijină poliţia în ancheta lor. 

"Putem confirma că au avut loc trei arestări în deplasare, astăzi, în urma unor acuzaţii de discriminare. Aceasta este acum o anchetă a poliţiei şi, în mod colectiv, vom lucra cu Tottenham Hotspur, Met Police şi Lancs Police în această chestiune", a notat Burnley.

"Clubul poate confirma că doi suporteri oaspeţi au fost identificaţi şi arestaţi în urma unor gesturi discriminatorii la meciul de astăzi. Vom sprijini poliţia în ancheta sa", a arătat Tottenham.

Clubul londonez a câştigat meciul de duminică, disputat pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în etapa a XXXVII-a a Premier League.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.