Fostul pilier al naţionalei Australiei, Dan Palmer, a dezvăluit că este homosexual, într-un editorial emoţionant publicat de Sydney Herald Morning.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 32 de ani, jucătorul cu o selecţie în naţionala Australiei mărturiseşte că s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală şi cu dependenţe. El este primul jucător care a evoluat în naţionala Australiei şi care recunoaşte că este homosexual.

"Am fost incredibil de frustrat, mânios şi trist. Mă dispreţuiam şi uram viaţa pe care o duceam. Noaptea plângeam şi luam un cocktail copios de medicamente pentru a dormi. Îmi imaginam cum o să dispar, o să-mi schimb numele şi iau viaţa de la capăt. Nu exagerez când spun că aş fi preferat să mor decât să dezvălui că sunt homosexual", a scris Palmer.

Gareth Thomas, fostul căpitan al naţionalei de rugby a Ţării Galilor, a fost singurul fost internaţional care a dezvăluit, în 2009, că este homosexual.

Dezvăluirea lui Palmer a declanşat un val de susţinere din partea personalităţilor din rugby. "Sunt foarte fericit pentru Dan.Este un tip genial", a declarat căpitanul naţionalei Australiei, Michael Hooper.

Şi David Pocock, fost component al Australiei a scris pe Twitter: "Dan Palmer este unul dintre cei mai buni oameni din  lumea rugbiului, un adevărat geniu".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.