Antrenorul Dan Petrescu a identificat vinovaţii pentru tragerea la sorţi nefavorabilă a grupelor Ligii Europa: oficialii clubului CFR Cluj care au fost la Monaco, între care s-a numărat şi Marius Bilaşco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Singura grupă pe care nu o doream era cea în care suntem. Vedeţi faţa mea, nu? Aşa ghinion nu am avut în viaţa mea. Au fost cinci trageri la sorţi, la toate am căzut cel mai rău posibil. Oamenii care s-au dus e ultima oară sută la sută, dacă voi mai fi eu la CFR. E a patra, a cincea oară, trebuia să mai schimbăm oamenii, dar nu i-am schimbat. Nu e vina lor, că nu trag ei, dar eu cred în destin şi superstiţii. Dacă îmi spune FCSB pe cine trimite la tragerea la sorţi, să mor eu, dacă nu i-aş trimite pe ăia de la FCSB. Au avut patru meciuri Armenia, Moldova, Mlada şi Guimaraes. Doamne fereşte! Şi noi pe cine avem? Lazio, Celtic şi Rennes. Sunt mult mai rău decât după înfrângerea cu Slavia. Am acceptat-o, am jucat împotriva unei echipe foarte foarte bune, dar să vină tragerea la sorţi... După meci, am declarat imediat că obiectivul clar este primăvara europeană. M-am uitat rapid la grupele care erau, am zis că în cinci grupe aveam şanse mari, în cinci grupe aveam şanse micuţe, dar bune şi în două grupe nu prea avem şanse. Rennes, dacă va juca cu toată echipa va câştiga grupa, mai ales că i-a bătut şi pe PSG. Nu mă aşteptam la aşa ceva, încă nu mi-am revenit, e un şoc prea mare pentru mine, mă gândeam că nu se mai poate să avem ghinion. Nici noroc nu voiam, voiam acolo, măcar ceva, cât de cât, să sperăm şi noi. Putem surprinde, dar nu ştiu dacă ne calificăm. De suprins, să câştigăm un meci, sperăm să-l câştigăm, dar va fi greu să-l câştigăm şi pe acela. Era o grupă cu Qarabag, Apoel şi nu mai ştiu cine. Şi a căzut acolo Dudelange. Vă daţi seama ce noroc au cei de la Dudelange să cadă în grupa aia! Şi a doua grupă era bună, şi a treia, şi a patra, numai a cincea nu. A cincea a venit. Sunt supărat, asta e clar. Cei mai fericiţi sunt cei de la Celtic, am auzit reacţiile de la ei", a declarat Petrescu reporterilor mai multor televiziuni din România.

Antrenorul echipei CFR Cluj are probleme şi cu lotul pe care îl va trimite la UEFA, mai mic cu doi jucători din cauza faptului că gruparea ardeleană nu a respectat regulamentul fair-play-ului financiar.

"Se încheie perioada de transferuri, luni trebuie să dau lista pentru UEFA şi nu mai putem schimba trei luni. Avem jucători incerţi, indisponibili, nu ştiu dacă să-i pun pe listră sau nu, gen Vinicius şi Culio şi nu am avem voie să punem mulţi jucători, avem voie să punem 19 jucători de câmp şi doi portari. Noi nu am crescut copii, nu am avut această academie plus cu fair-play-ul financiar am mai pierdut doi jucători. Şi mi-e foarte greu să găsesc 19 jucători, pentru că noi avem 22 de jucători de câmp şi era ideal până în decembrie. E posibil să pierdem jucători cu suspendări şi cu accidentări şi să nu găsim 15 jucători la meci", a adăugat el.

Echipa clujeană, Lazio, Celtic şi Rennes vor evolua în Grupa E a Ligii Europa.

CFR Cluj a mai jucat cu Celtic în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în care clujenii s-au impus cu 5-4 la general (scor 1-1 acasa 4-3 în deplasare).

CFR Cluj a ajuns în Liga Europa după ce a fost eliminată de Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor, cu scorul general de 2-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.