Peste 1.200 de alergători au luat startul, sâmbătă, la Maratonul Nisipului, desfăşurat în premieră pe plaja din Constanţa. Acesta a inclus patru curse: maraton, semimaraton, 10 kilometri şi 5 kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Organizatorul competiţiei, Daniel Antonaru, a declarat că Maratonul Nisipului revine după o pauză de doi ani. 
 
"Ne aflăm la cea de-a şaptea ediţie a Maratonului Nisipului, o ediţie pe care noi o aşteptăm de doi ani de zile. Am numit o ediţia Restart. Practic, am dat startul din nou sportului de masă în Constanţa şi am reînscris Constanţa pe harta internaţională a maratoanelor. La această ediţie avem aproximativ 1.200 de participanţi la toate cursele. Startul s-a dat la ora 10 cu probele competitive maraton, semi-maraton, crosul de 10 kilometri şi cursa populară de 5 kilometri, după care avem cursa Family Run şi Campionii Şcolii prin care ne propunem să revigorăm sportul şcolar. Lumea a venit pentru mişcare, pentru plajă. Practic, deschidem sezonul de plajă la mare cu o alergare. Ne place să credem că este singurul maraton care poate fi alergat într-un costum de baie”, a afirmat Daniel Antonaru. 
 
 
El a precizat că alergarea pe nisip este mai dificilă decât cea pe asfalt. 
 
"Poate că este puţin mai solicitant muscular pe nisip, în schimb protejează mai bine articulaţiile, ne dezvoltă echilibrul, generează o stare de bine, fiind aproape de mare, simţim briza mării, simţim aerosolul, suntem în natură, ne mişcăm, suntem plini de viaţă”, a povestit organizatorul evenimentului.
 
El a precizat că la Maratonul Nisipiului participă şi sportivi din alte ţări, precum Republica Moldova, Italia, Grecia, Lituania. 
 
Daniel Antonaru a menţionat că cei mai mulţi participanţi s-au înscris la crosul de 10 kilometri. 
 
"Cei mai mulţi oameni s-au înscris la crosul de 10 kilometri, sunt peste 300 de participanţi. Se pare că aceasta este distanţa agreată de majoritatea alergătorilor amatori. Nu sunt numai amatori, avem şi premii în bani pentru sportivii de performanţă. Fondul total de premiere depăşeşte 25.000 de lei”, a mai povestit organizatorul Maratonului Nisipului. 
 
Manifestarea face parte din cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Constanţei, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.