Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, duminică, la Castello, în faza grupelor principale ale CM din Spania, după ce a obţinut a doua victorie din grupa C preliminară, scor 38-17 (14-9), cu Kazakstan. În al doilea meci al etapei grupei se întâlnesc Iran şi Norvegia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale României au fost Moisă 6 goluri, Dincă 5, Pintea 5, Bazaliu 5, în prezenţa unei galerii numeroase de români stabiliţi Spania.

Naţionala României a învins anterior Iran, cu 39-11, iar cu două victorii şi 4 puncte se califică în grupele principale, în care va întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

În ultima etapă a grupei C, luni se vor juca meciurile Kazakhstan - Iran şi Norvegia - România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

În altă ordine de idei, jucătoarea Oana Borş, accidentată grav la genunchiul drept în meciul cu Iran, a revenit în ţară şi potrivit echipei medicale a lotului României ”aşteaptă rezultatul RMN, care va releva probabil leziuni ligamentare, urmând astfel o intervenţie chirugicală”. În locul Oanei Borş va ajunge în Spania extrema stânga Alexandra Badea, de la Rapid Bucureşti, convocată de urgenţă.

32 de echipe naţionale se află la startul CM, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România este reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.