Naţionalele de handbal feminin ale României şi Norvegiei s-au calificat duminică în grupele principale ale CM din Spania, după a doua victorie în grupa C şi înaintea confruntării directe din 7 decembrie. Opt partide s-au disputat duminică în grupele preliminare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele înregistrate în meciurile de duminică sunt: Slovenia - Franţa 18-29 şi Muntenegru - Angola 30-20 (grupa A), Polonia - Rusia 23-26 şi Serbia - Camerun 43-18 (B), România - Kazakhstan 38-17 şi Iran - Norvegia 9-41 (C), Suedia - Puerto Rico 48-10 şi Uzbekistan - Olanda 17-58 (D).

Naţionala României a învins anterior Iran, cu 39-11, iar cu două victorii şi 4 puncte se califică în grupele principale, la fel ca şi Norvegia, tot cu 4 puncte.

În ultima etapă a grupei C, luni se vor juca meciurile Kazakhstan - Iran, Norvegia - România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

32 de echipe naţionale se află la startul CM, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România este reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.