Echipa CFR Cluj a învins, marţi seară, pe Arena Naţională, formaţia Dinamo, cu scorul de 7-6 (2-2) în urma loviturilor de departajare, şi a câştigat pentru a patra oară Cupa României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Golurile au fost înscrise de Gnohere ’23 (penalti) şi Bicfalvi ’36 pentru Dinamo, respectiv Ruiz ’48 şi Cristian Lopez ’89 pentru CFR Cluj.

La loviturile de departajare, executate la poarta din dreptul peluzei Cătălin Hâldan, pentru CFR Cluj au înscris C. Lopez, T. Lopes, Beleck, Petrucci şi Ruiz.

Pentru Dinamo au marcat Bicfalvi, Gnohere, Anton şi Lazăr, iar Rotariu a ratat.

1-0: Gnohere a deschis scorul dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Mureşan la Gnohere. Fotbalistul francez a transformat lovitura de la 11 metri, după care şi-a scos banderola neagră şi a înălţat-o pentru a o arăta şi s-a dus la marginea terenului, de unde a luat un tricou al lui Patrick Ekeng şi l-a arătat publicului.

2-0: Dinamo a majorat diferenţa prin Erik Bicfalvi, care a marcat cu capul de la 7 metri, după o centrare de la Romario Kortzorg. La fel ca şi primul marcator, Bicfalvi s-a dus la marginea terenului, de unde a luat un tricou al lui Patrick Ekeng şi l-a arătat publicului.

2-1: Juan Carlos Ruiz a înscris pentru CFR Cluj cu un şut de la aproximativ 20 de metri.

2-2: Cristian Lopez a egalat cu o lovitură cu capul

În minutul 54, Gnohere a trimis mingea în poarta apărată de Marc, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 61, Camora a trimis din lovitură liberă mingea în bara porţii apărate de Cerniauskas.

În minutul 68, a avut loc un conflict la marginea terenului, fiind implicaţi jucătorul Tiago Lopes şi mai mulţi membri ai stafurilor tehnice. După un fault al lui Romario asupra lui Tiago Lopes, jucătorul CFR-ului a protestat vehement pentru că Ovidiu Haţegan i-a acordat doar cartonaşul galben fotbalistului dinamovist. Aflat la marginea terenului, Lopes a avut un conflict cu directorul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, în care s-au implicat mai mulţi membri ai stafurilor tehnice între care şi antrenorii Antonio Conceicao şi Mircea Rednic. După aplanarea conflictului, Haţegan i-a acordat şi lui Lopes cartonaşul galben.

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

Dinamo: Cerniauskas – Hanca (Marc ‘73, Puljici, Mevlja, St. Filip – P. Anton – D. Rotariu, Bicfalvi, Palici (Nedelcearu ’83), Kortzorg, Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora –  Carlos Ruiz, Petrucci, Gomelt (Cristian Lopez ’46) – Nouvier (V. Bruno ’80), Bud (Beleck ’59), Jakolis. Antrenor: Antonio Conceicao

Cartonaşe galbene: Hanca ’33,Kortzorg ’67, Nedelcearu ‘90+4 / Mureşan ’22. T. Lopes ’69, Nouvier ’79, Petrucci ’87, Jakolis ‘119

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de adiţionalii Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu şi de rezerva Radu Ghinguleac. Această brigadă va reprezenta România şi la turneul final al Campionatului European din Franţa.

Observatori au fost Aron Huzu şi Octavian Goga.

La finală au asistat 37.705 spectatori.

Un omagiu emoţionant i-a fost adus lui Patrick Ekeng înainte de startul jocului. Fanii dinamovişti prezenţi la meci au scandat "Patrick Ekeng" şi "Te vom iubi mereu".

Suporterii au format la tribuna a doua un mesaj imens pentru Ekeng din cartoane albe şi roşii: "Bon voyage Patrick", iar la PCH au întins un banner imens cu imaginea lui Patrick Ekeng. Suporterii de la Peluza Cătălin Hîldan au afişat un banner cu mesajul: "Între viaţă şi moarte este doar un singur pas, să-i ridicăm cupa spre cer e tot ce ne-a mai rămas".

Jucătorii celor două finaliste şi brigada de arbitri au intrat pe teren purtând tricouri cu mesajul "Nu te vom uita niciodată, Patrick" şi cu chipul fotbalistului decedat în urmă cu 11 zile pe faţă şi pe spate cu numărul 14 şi numele Ekeng.

Trofeul a fost adus pe teren de antrenorul secund al echipei naţionale, Viorel Moldovan.

Înainte de startul jocului s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Ekeng, moment acompaniat de o trompetă.

Toţi fotbaliştii au purtat banderole negre şi majoritatea suporterilor de la PCH au avut tricouri negre.

Meciul a fost întrerupt în minutul 14, în semn de omagiu pentru Ekeng. Jucătorii celor două echipe, stafurile tehnice şi spectatorii au aplaudat. Suporterii au scandat "Câine până la moarte. Eşti câine până la moarte", iar pe tabela electronică a fost afişat o imagine cu chipul lui Patrick Ekeng. "Ai murit purtând culorile alb-roşii, vei rămâne unul dintre îngerii noştri", a fost mesajul scris de un banner al fanilor dinamovişti.

În prima repriză, galeria dinamovistă a scandat numele antrenorului Mircea Rednic, care va părăsi Dinamo la finalul acestui sezon, finala Cupei României fiind ultima partidă pentru tehnician pe banca tehncă a "alb-roşiilor". De asemenea, fanii de la Peluza Sud au afişat un banner pe care scria: "Mulţumim, Mircea Rednic".

Ekeng a fost omagiat de fanii dinamovişti şi în minutul 70 al meciului cu CFR Cluj, acesta fiind minutul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren la partida cu FC Viitorul, din urmă cu 11 zile. În minutul 70 al meciului de pe Arena Naţională, fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au aprins fumigene negre, iar suporterii au scandat: "Patrick Ekeng".

La partida de pe Arena Naţională a asistat şi fostul technician al FC Dinamo, Dario Bonetti.

Finalistele Cupei României au avut următorul parcurs:

Dinamo - Şaisprezecimi: Dacia Unirea Brăila – Dinamo Bucureşti 2-3; Optimi: Pandurii Tg. Jiu – Dinamo Bucureşti 2-3; Sferturi: Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu 2-1; Semifinale: Dinamo Bucureşti – FC Steaua Bucureşti 0-0, FC Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti 2-2.

CFR Cluj - Şaisprezecimi: CS Baloteşti – CFR Cluj 0-1 (d.p.); Optimi: Viitorul II – CFR Cluj 0-1; Sferturi: CSMS Iaşi – CFR Cluj 1-2; Semifinale: ASA Târgu-Mureş – CFR Cluj 0-0, CFR Cluj – ASA Târgu-Mureş 2-0.

Ultimul act al Cupei României ar fi trebuit să aibă loc la 10 mai, dar a fost amânat în urma decesului jucătorului lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul camerunez a murit în 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

CFR Cluj a mai câştigat Cupa României de trei ori, în 2008, 2009 şi 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.