O broşură sexistă a fost distribuită în tribune la meciul Lazio-Napoli, disputat, sâmbătă, în prima etapă din Serie A. Conform acesteia, femeile nu au voie să stea în primele zece rânduri ale tribunei Nord, rezervată fanilor echipei Lazio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este gluma proastă a verii. Când vorbim de un stadion, vorbim de un loc de întâlnire pentru familii, nu de a crea ghetouri pentru un grup de persoane foarte proaste", a declarat directorul general al federaţiei italiene, Roberto Fabbricini.

Broşura distribuită sâmbătă invita femeile să nu ocupe primele zece rânduri ale Curva Nord, tribuna rezervată turbulenţilor fani ai echipei Lazio.

"Curva Nord reprezintă un loc sacru, un mediu cu un cod nescris care trebuie respectat. Considerăm mereu primele rânduri ca locuri de tranşee. Aici nu acceptăm femei, soţii, logodnice şi le invităm să stea dincolo de rândul zece", se arată în broşura semnată de facţiunea «Diabolik Pluto».

Napoli, cu Vlad Chiricheş pe bancă tot meciul, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Lazio, la care fundaşul Ştefan Radu a jucat toată partida, în prima etapă a Serie A.

Ciro Immobile a deschis scorul, în minutul 25. Napoli a întors scorul prin reuşitele lui Milik '45+2 şi Lorenzo Insigne '59.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.