Alergătorii înscrişi la Maratonul Veneţiei, care a avut loc în acest week-end, au fost nevoiţi să parcurgă anumite porţiuini de traseu cu apă adâncă de câteva zeci de centimentri, din cauza mareei care a inundat oraşul, scrie presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce anul trecut organizatorii i-au îndrumat pe alergători pe un drum greşit, aceştia fiind nevoiţi să parcurgă un traseu cu câteva sute de metri mai mare decât 42,195 de kilometri, ediţia din acest an a fost din nou umbrită de incidente.

Mai multe porţiuni din traseul maratonului au fost inundate din cauza mareei din Marea Adriatică, numeroase imagini distribuite pe internet arătându-i pe atleţi care aveau apa aproape de genunchi, încurajaţi de spectatorii încălţaţi în cizme de cauciuc.

Mult mai greu s-au descurcat sportivii în scaune rulante, cărora apa le ajungea undeva aproape de gură. 

Unul dintre participanţii la cursă a comentat ironic pe facebook întâmplarea, spunând că ar fi fost mai indicat să închirieze o gondolă.

Deşi traseul a fost unul foarte dificil din cauza apei, ethiopianul Mekuant Ayenew Gebre a reuşit să termine cursa de maraton timp destul de bun, 2 ore, 13 minute şi 22 de secunde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.