Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul in care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativa de libertate de 3 ani pe care o executa în prezent, susţine fiul acestuia într-o postare pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusa in prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia sa beneficieze de încetarea procesului penal întrucat a survenit prescripţia răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanta a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, norma ce a fost astăzi declarată neconstituţională ca urmare a admiterii exceptiei de neconstitutionalitate invocate de Adrian Mititelu in dosarul solutionat cu condamnarea sa. Efectul deciziei de azi este ca înceteaza de îndata executarea pedepsei si intr-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreuna vom fi mai puternici!", a scris Adrian Mititelu Jr. pe Facebook.

Adrian Mititelu, patronul celor de la U Craiova 1948, a fost condamnat pe 5 noiembrie 2020 la trei ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea.

 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.