Cele două zboruri charter cu muncitori sezonieri programate vineri pe Aeroportul din Iaşi au fost anulate, iar oamenii au plecat deja cu autocarele şi microbuzele către judeţele din care au venit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Aeroportului Iaşi Cătălin Bulgariu a declarat pentru News.ro că zborurile către Baden Baden şi Nuremberg, programate să decoleze la prânz, au fost anulate, iar oamenii care urmau să plece în Germania au părăsit deja zona aeroportului.

”A intrat în vigoare Ordonanţa militară care spune că aprobarea curselor aeriene se face cu 48 de ore înainte de către statul român, aşa că nu mai avem azi (vineri – n.r) nici un zbor. Oamenii au plecat deja cu microbuzele şi autocarele către casă. Mai sunt 20 de persoane din Satu Mare, care urmează să plece în scurt timp cu microbuzul. Au venit la aeroportul Iaşi oameni din Mureş, Suceava şi Vaslui. Probabil că erau şi din alte judeţe”, a afirmat directorul aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu.

El a spus că a fost dificilă operaţiunea pe aeroport în cursul dimineţii pentru asigurarea unor culoare speciale pentru călători, astfel încât să se evite aglomeraţia.

”Oamenii nu ştiau nici cu care zbor pleacă. Nu li s-a spus că vor lua un avion sau altul. Au stat toţi grămadă, a fost dificil să-i separăm”, a precizat Cătălin Bulgariu.

Două zboruri erau programate vineri de pe Aeroportul Iaşi. Unul dintre zboruri, era programat la ora 13:00, cu destinaţia Baden - Baden fiind operat de Tui Fly. Celălalt zbor urma să plece spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress.

Avioanele urmau să vină din Germania, însă nu au mai ajuns pe aeroportul ieşean.

Prezenţa a peste 1.500 de muncitori sezonieri, joi, pe Aeroportul din Cluj - Napoca, fără respectarea regulilor legate de distanţarea socială, a provocat reacţii vehemente din partea autorităţilor.

Muncitorii, aduşi cu autocare joi dimineaţă, au aşteptat să fie preluaţi cu zboruri de tip charter şi sa meargă în Germania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.