Grupul USR PLUS din Consiliul General a înaintat o solicitare primarului general al Capitalei Nicuşor Dan prin care să fie suplimentate veniturilor generate de municipalitate prin scoaterea la licitaţie a denumirii Arenei Naţionale, o practică deja recunoscută internaţional, pentru a acoperi din cheltuielile de operare ale arenei şi de a reduce presiunea pe bugetul local, conform unui comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arena Naţională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de edificare de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei şi a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei.

Avem exemplul oraşelor mari, precum Munchen şi Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5.5 milioane de euro anual prin acest mecanism. Considerăm că şi Bucureştiul ar putea avea de câştigat în urma unui astfel de parteneriat cu mediul privat.

„Avem nevoie de diversificarea veniturilor atrase de municipalitate pentru a ne putea concentra eforturile pe dezvoltarea oraşului. Banii atraşi prin închirierea numelui Arenei Naţionale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiţi pentru întreţinerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreţinere să fie cheltuiţi pentru dezvoltarea sportului bucureştean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS şi iniţiator al demersului, potrivit sursei citate.

Dacă propunerea USR PLUS de scoatere a numelui Arenei Naţionale la licitaţie va fi pusă în practică de către primărie, pot fi generate venituri importante, în locul pierderilor pe care Arena le înregistrează în prezent, conchide sursa amintită. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.