Rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie, ceea ce înseamnă că toţi elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci, dacă ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municiăiului Bucureşti luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de marţi, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a declarat Cîmpeanu.

El a precizat că în acest context vede posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală in Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform anunţului făcut de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, luni, rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile. este 0,94.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat deja că, în acord cu ministrul Sănătăţii, va fi modificat ordinul comun care prevede ca referinţă pentru funcţionarea şcolilor într-o săptămână rata de infectare din ziua de vineri, astfel încât referinţa să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie, iar elevii să poată merge la şcoală a doua zi după înregistrarea acestei valori. În această situaţie se află inclusiv Bucureştiul.

”Conform ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3) Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris duminică pe Facebook ministrul Educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.