Treisprezece judeţe nu mai au nicio persoană pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, conform situaţiei de luni de pe platforma naţională de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor ce reies din platforma naţională de vaccinare, judeţele unde nu mai e nici o persoană pe listele de aşteptare sunt Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani. Aceeaşi situaţie se regăseşte în Covasna, în Gorj, Mehedinţi, Arad şi Bistriţa Năsăud.

Dacă  în unele judeţe, de exemplu, în Vrancea, nu mai e nimeni pe listele de aşteptare de zile bune, la Buzău, de exemplu, e prima dată de la debutul campaniei de vaccinare anti- COVID când nu mai e nici o persoană pe listele de aşteptare, toate fiind programate până la această oră, în timp ce disponibile în acest judeţ sunt peste 6350 de doze de vaccinuri, Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Nici în alte judeţe din ţară lucrurile nu stau mai bine, listele de aşteptare fiind aproape goale. De exemplu, în judeţul Maramureş figurează pe listele de aşteptare 2 persoane care sunt înscrise pentru a primi vaccinul de la Pfizer.

Cele mai multe persoane care sunt înscrise pe listele de aşteptare pentru un vaccin anti-Covid, respectiv 12.600, sunt în judeţul Cluj.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.