Traficul rutier va fi restricţionat, duminică, între orele 12.00 şi 23.00, în mai multe zone din centrul Capitalei, inclusiv în zona Pieţei Bucur, pe străzile Bucur, Între Gârle şi Verzişori, pentru ceremoniile comemorative care se vor desfăşura în faţa fostului club Colectiv, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, duminică, între orele 12.00 şi  23.00, vor avea loc activităţi comemorative în zona Fabricii Pionierul - Piaţa Bucur, precizează Brigada Rutieră.

Poliţiştii menţionează că, în funcţie de numărul participanţilor, se va restricţiona traficul auto, progresiv, pe Strada Bucur, Strada Între Gârle şi Strada Verzişori, străzi care converg spre Piaţa Bucur.

Programul ceremoniilor este următorul:

- adunarea participanţilor între orele 13.00 - 14.00 în Piaţa Universităţii (zona statuilor - platoul de deasupra parcării subterane);

- marş comemorativ între orele 14.00 - 15.00, pe traseul: Piaţa Universităţii - Bd. I.C. Brătianu până la intersecţia cu Str. Colţei pe banda I - Bd. I.C. Brătianu de la intersecţia cu Str. Colţei până în Piaţa Unirii pe banda III - în continuare, participanţii se vor deplasa pe banda I pe Str. Halelor până la intersecţia cu Splaiul Independenţei – Aleea Dealul Mitropoliei - Pod Şerban-Vodă - Splai Unirii - Bd. Mărăşeşti - Str. Bucur -  Piaţa Bucur - Clubul Colectiv;

Brigada Rutieră Bucureşti solicită şoferilor să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic, pentru devierea acestuia.

La împlinirea unui an de la incendiul din clubul Colectiv, în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor. Ceremonia va avea loc la ora 11:30 şi va fi urmată, la ora 12.00, de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv  pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit Patriarhiei.

Instituţia precizează că iniţiativa ridicării monumentului din marmură aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor, el fiind amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, pentru că este lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Reprezentanţii Patriarhiei menţionează că slujbe de pomenire pentru cei decedaţi la Clubul Colectiv vor fi săvârşite în toate parohiile Patriarhiei Române.

Un alt monument în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv va fi inaugurat duminică, la ora 13.00, în Piaţa Bucur.

Soclul monumentului este realizat din piatră de Dobrogea, iar statuia, reprezentând un înger, este sculptată în bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stănescu şi a fost ales de Asociaţia Colectiv GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului vor sta scrise numele celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.