Spitalul Judeţean Sibiu a reacţionat, luni, după ce procurorii au anunţat că nu există indicii pentru omor în cazul pacienţilor de la ATI Covid, precizând că ancheta ”demonstrează că spitalul a acţionat cu bună credinţă, respectându-şi misiunea de a salva vieţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SCJU Sibiu a transmis, luni, că ”apreciază eforturile depuse de organele de urmările penală cu scopul aflării adevărului” în cazul dosarului care vizează Secţia ATI Covid a unităţii.  

”Faptul că în timpul probatoriului ”nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă” demonstrează că spitalul a acţionat cu bună credinţă, respectându-şi misiunea de a salva vieţi. Totodată,  ne exprimăm încrederea în sistemul judiciar şi avem convingerea că, în urma administrării cu imparţialitate a tuturor probelor necesare soluţionării dosarelor nou - create, se va constata că nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, a transmis Spitalul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.  

Procurorii au decis schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul scandalului de la Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean Sibiu, unde un fost angajat a acuzat că pacienţii sunt sedaţi şi legaţi de paturi, ceea ce, la starea gravă în care se află, duce la deces.

Procurorii au stabilit că nu se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat, aşa cum a fost iniţial deschis dosarul, însă nu sunt excluse decese din culpă medicală.

Au fost deschise 13 dosare pentru ucidere din culpă, pentru tot atâtea persoane care au decedat în secţia respectivă şi pentru care s-au înregistrat plângeri penale. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.