Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de luni seară, Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNSU a decis, luni seară, ca Spania să fie scoasă de pe lista cu cu ”zonele galbene”.

A fost adoptată Hotărârea numărul 39

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emisă de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicaţiile asupra sănătăţii publice şi vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare. În cazul în care situaţia o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetăţenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

INSP a actualizat, luni dimineaţă, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, Spania fiind inclusă în ”zona galbenă”.

Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.