Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că ”probabil poate fi îmbunătăţit” cadrul legal privind defrişările pădurilor şi că în ultimele luni ale anului trecut controalele din industria lemnului ”au scăzut foarte mult, spre zero”, el adăugând că lăcomia şi drujbele nu pot opri o lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a declarat, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări legate de defrişarea pădurilor din România, că  specialiştii ştiu mai bine, dar că ar trebui îmbunătăţit cadrul legal.

”Cadru legal poate fi, sunt specialişti care ştiu mai bine decât mine ce poate fi făcut, probabil poate fi îmbunătăţit, dar lăcomia şi drujbele nu pot opri o lege. Aplicarea acelei legi se face de către oameni. Anul trecut, într-un guvern care nu avea nicio culoare politică, ştiţi foarte bine, pe ultimele trei - patru luni ale anului, în acest domeniu, din industria lemnului, controale şi tot ceea ce ţine de gestionarea domeniului, controalele au scăzut foarte mult, spre zero”, a declarat premierul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a completat pe Grindeanu, afirmând că în România ”este o mafie a defrişărilor”, dar că legislaţia va fi mai dură.

”Este o mafie a defrişărilor în România. Soluţia nu e deloc complicată. Legislaţia va fi mai dură. Spiritul civic este foarte frumos, dar nu sperăm ca dintr-o dată cei care umblă cu drujbele prin păduri aruncă drujbele şi plantează copaci şi floricele. Mafia a fost construita în timp de către oameni pregătiţi. Nu e o luptă uşoară, dar cred că avem şansa, toţi cei interesaţi să ducem la capăt această luptă”, a declarat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.