Site-ul pe care au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, precum şi repartizarea computerizată în licee a fost accesat de 12 milioane de ori în zilele publicării rezultatelor, Online-ul a fost şi anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea mediilor obţinute, iar mai mult de jumătate din accesările pentru verificarea notelor la Bacalaureat au fost făcute de pe telefonul mobil, cele mai multe din Bucureşti, Timiş, Cluj şi Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 12 milioane de vizite şi 187 de milioane de pagini au fost afişate pe https://portal.edu.ro în luna iulie pentru rezultatele la examenele naţionale. Portalul educaţional a urcat pe locul al doilea în clasamentul general al site-urilor din România în luna iulie, faţă de locul 45 în iunie, potrivit Siveco România.

În 1 iulie, au fost afişate rezultatele online la Evaluarea Naţională, iar conform statisticilor de trafic, în primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul https://evaluare.edu.ro/ a înregistrat un număr de 30,2 de milioane de pagini afişate. 

Pe 12 iulie, absolvenţii de liceu au putut să îşi verifice online notele obţinute la Bacalaureat, pe portalul educaţional https://bacalaureat.edu.ro/. În prima zi de afişare au fost înregistrate 2.678.865 de vizite, conform trafic.ro. 

Conform datelor de trafic, în ziua publicării notelor la Bacalaureat, portalul a înregistrat un număr de 44.052.396 de afişări. Din punct de vedere al distribuţiei geografice, cele mai multe accesări au venit din Bucureşti (32%) şi din judeţele Timiş, Cluj şi Iaşi, cu câte 4%. Judeţele cu cele mai puţine accesări pentru verificarea rezultatelor sunt Sălaj şi Caraş-Severin.

Pe 19 iulie, în ziua afişării rezultatelor repartizării la licee, portalul educaţional a fost din nou luat cu asalt. Astfel, https://admitere.edu.ro/ a înregistrat  1.584.218 de vizite şi 31.182.540 de afişări. Fluxul cel mai mare de vizite pe portal a venit din Bucureşti (32,7%), apoi din Constanţa, Cluj şi Prahova, cu aproximativ 4%. Cele mai puţine persoane care au accesat rezultatele repartizării în online provin din Satu Mare şi Sălaj.

Portalurile https://evaluare.edu.ro/, https://bacalaureat.edu.ro/ şi https://admitere.edu.ro/ sunt componente ale Portalului Educaţional SEI https://portal.edu.ro. Cu aproape 12 milioane de vizite şi peste 187 de milioane de pagini afişate, portalul se situează în prezent pe locul al doilea în clasamentul general al site-urilor din România şi pe locul 1 al site-urilor scrise în limba română la categoria Educaţie/Învăţământ, conform trafic.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.