O situaţie a şcolilor închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminiciă, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop, adăugând că, în cadrul videoconferinţei pe care a avut-o cu inspectorii şcolari, s-a pus la punct procedura de comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu avem acum o situaţie, ne va fi raportată în baza întâlnirii de astăzi (vineri, n.r.), să vedem pentru ziua de luni câte şcoli vor fi închise. Vom afla lucrul acesta duminică”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop.

El a mai spus că, în cadrul videoconferinţei pe care a avut-o vineri, a cerut inspectorilor şcolari să implementeze Statutul elevului, pentru că există zone în care nu s-a făcut încă acest lucru.

"În ceea ce priveşte chestiunea cu elevii, am avut o întâlnire de dimineaţă cu preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor şi am cerut tuturor inspectorilor şcolari să implementeze Statutul elevului, pentru că în anumite zone sunt întârzieri, şi în special să fie prezenţi şi invitaţi acolo unde este prevăzut în statut că trebuie să facă acest lucru”, a mai spus Liviu Pop.

Ssecretarul de stat a precizat că au fost discutate câteva lucruri legate de concursul de directori, pentru că în jur de 9 la sută dintre posturile de directori de şcoli nu au fost încă ocupate.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Un număr de 21 de drumuri naţionale din şase judeţe sunt închise, vineri după-amiază, din cauza viscolului, în timp ce în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa şi Ialomiţa traficul este în continuare oprit pe toate şoselele.

De asemenea, rămân închise şi autostrăzile A2 şi A4, în timp ce o porţiune din DN 2, Focşani - Tişiţa, traficul a fost reluat cu restricţii pentru maşinile de mare tonaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.