Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti anunţă că a găsit, marţi seară, în rucsacul unui bărbat, şapte racle cu bucăţi de oase mumificate despre care bărbatul susţinea că sunt moaştele a 30 de sfinţi şi că le poartă asupra lui pentru a se ruga la ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, de 38 de ani, se afla în zona Patriarhiei Române, marţi seară, alături de alte trei persoane, când agenţii i-au cerut să se legitimeze.

În urma controlului, poliţiştii au găsit asupra bărbatului mai multe cutii în care se aflau resturi de oase mumificate, despre care susţinea că sunt moaştele unor sfinţi.

"În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu «10 Sfinţi martiri de la Aiud», o raclă cu «Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului», o cutiuţă cu «Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul» sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă - bucată mumificată  despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit agenţilor, bărbatul s-a încurcat în declaraţii, spunând că a primit "moaştele” de la un preot din Aiud, că le-a luat de la Muntele Athos sau că le-a primit de la un călugăr din Munţii Rarăului, precizând că le poartă asupra lui pentru rugăciune. 

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Bucureştiului, care au participat la verificările obiectelor de cult găsite de politiştii locali, moaştele nu pot fi donate sub nicio formă unei persoane care nu aparţine clerului, mai arată Poliţia Locală.

Singura variantă în care nişte moaşte pot fi donate este doar după aprobarea ierarhului superior din zona în care se află lăcaşul de cult care face donaţia, iar rămăşiţele sfântului sunt însoţite de un document care certifică autenticitatea, potrivit poliţiştilor.

După întocmirea actelor premergătoare, bărbatul a fost predat Poliţiei Naţionale, alături de persoanele care îl însoţeau, mai precizează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.