Protestul de la Cluj faţă de ordonanţele Guvernului Grindeanu privind graţierea şi Codul Penal, la care au participat peste 5.000 de oameni, s-a încheiat fără incidente, după ce participanţii la acţiune, în majoritate tineri, au desfăşurat un marş prin centrul oraşului, în timpul căruia au cerut demisia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea, organizată în urma unui apel pe reţelele socializare, a început în jurul orei 17:00, când primele zeci de persoane au ajuns la punctual de întâlnire din Piaţa Unirii. Protestatarii au avut o staţie de amplificare şi o portavoce, unde câţiva dintre ei au luat pe rând cuvântul şi au vorbit despre motivele pentru care participă la protest, cei mai mulţi dintre ei fiind nemulţumiţi de modul în care Guvernul vrea să treacă ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, dar şi modificările din Codul Penal.

În scurt timp, în Piaţa Unirii s-au adunat peste 2.000 de protestatari. Aceştia au avut bannere cu mesaje ca "Vrem justiţie, nu corupţie", "PSD nu uita/ ţara asta nu-i a ta", "Jos Ciorbea", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie".şi au scandat lozinci împotriva Guvernului, cerându-i demisia atât premierului, cât şi avocatului poporului, Victor Ciorbea, acuzat de mulţime că nu reprezintă interesele oamenilor.

Încă de la început, prin intermediul unui reprezentant al protestatarilor, aceştia au explicat că protestul nu reprezintă o lovitură de stat sau o formă de a contesta rezultatul alegerilor parlamentare, aceştia explicând că evenimentul este un avertisment la adresa legislativului, "care trebuie să dea legi pentru popor”.

Până la plecarea în marş, care s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Bulevardul 21 Decembrie - Piaţa Unirii, mulţimea număra deja aproximativ 5.000 de persoane. În marş, protestatarii au continuat să scandeze împotriva coaliţiei de guvernare, dar şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Mulţimea a fost în permanenţă însoţită de zeci de jandarmi şi agenţi ai Poliţiei Rutiere, care au încercat să asigure traficul autobuzelor şi troleibuzelor pe Bulevardul 21 Decembrie, unde au rămas libere două benzi din cele cinci existente.

În punctul maxim al protestului, mulţimea număra între 5.000 şi şi 7.000 de oameni, coloana întinzându-se pe tot bulevardul, pe lungime de peste un kilometru.

În jurul ore 19.00, mulţimea s-a reîntors scandând în Piaţa Unirii, unde manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.