Protestele faţă de Guvern de la Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi la care au participat peste 7.000 de oameni, în pofida ninsorii şi a temperaturilor scăzute, s-au încheiat. Sute de persoane au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 5.000 de clujeni au ieşit în stradă, miercuri seară, pentru a protesta faţă de Guvernul Grindeanu, oamenii cerând demisia Executivului şi criticând modul în care s-a încercat adoptarea OUG 13.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca de la ora 18.30, iar după mai bine de o oră în centrul oraşului se aflau aproximativ o mie de persoane care scandau mesaje antiguvernamentale şi fluturau steaguri tricolore.

Faţă de protestele din serile anterioare, în Piaţa Unirii a fost amenajată o zonă unde mai mulţi protestatari au putut lua cuvântul la microfon entru a-şi exprima dorinţele şi nemulţumirile cu privire la atitudinea şi deciziile guvernanţilor.

În jurul orei 20.30, protestatarii, al căror număr ajunsese la aproximativ 5.000, au pornit în marş pe străzi din centrul oraşului.

După o oră, manifestanţii s-au reîntors în Piaţa Unirii, de unde au început să plece spre casele lor, promiţând însă că vor continua protestele.

Şi la Sibiu, aproximativ 2.000 de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului şi au cerut demisia Guvernului.

Primii oameni s-au strâns în Piaţa Mare din oraş încă de la ora 19.00, iar lor li s-au alăturat ulterior alţi protestatari, numărul acestora ajungând, în momentul de vârf al protestului, la aproximativ 2.000 de persoane.

Manifestanţii au mărşăluit pe bulevardul pietonal din oraş, cerând demisia Guvernului. Înainte de a pleca în marş, dar şi după ce au revenit în Piaţa Mare, sibienii au cântat Imnul Naţional.

Unul dintre organizatori le-a certut oamenilor să scrie fiecare câte un lucru pe care ar vrea să-l schimbe în România.

Spre deosebire de celelalte proteste, la acţiunea de miercuri seară, unii dintre manifestanţi au venit cu bicicletele, aceştia aflându-se în fruntea coloanei de manifestanţi în marş.

Protestul de la Sibiu s-a încheiat după mai bine de două ore, fără incidente, oamenii scandând “Venim si maine!”.

La Iaşi, aproape 500 de oameni au protestat, pe o ninsoare puternică, în Piaţa Unirii, manifestanţii rămânând în centrul oraşului timp de peste două ore, fără a mai pleca în marş, cum s-a întâmplat în serile precedente.

Dacă iniţial în Piaţa Unirii s-au aflat doar câteva zeci de oameni, numărul manifestanţilor a crescut constant, ajungând la un moment dat la aproape 500.

Oamenii au cerut demisia Guvernului şi au scandat, printre altele, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare”, ”Demisia”, ”Hoţii” şi ”Vreau să stau în casă, hoţii nu ne lasă”.

Mai mulţi tineri au venit cu lopeţi la protest, deszăpezind o parte din Piaţa Unirii.

Sute de persoane au protestat şi în alte oraşe din ţară.

La Alba Iulia au ieşit în stradă peste 60 de oameni, ei cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi afişând pancarte cu mesaje precum ”Noi n-am obosit...Ghinion!”. La Arad, aproximativ 50 oameni s-au adunat din nou în centrul oraşului, pentru a cere demisia Guvernului.

Şi la Braşov, aproximativ o sută de oameni au ieşit în stradă, iar la Constanţa au protestat aproximativ 50 de persoane. Şi aproximativ 30 de craioveni au protestat în Piaţa "Mihai Viteazul" din oraş, în timp ce la Galaţi s-au adunat 80 de persoane.

Peste 100 de persoane au participat, miercuri seara, la un protest şi în Piaţa Unirii din Oradea, unul dintre protestatari serbându-şi ziua de naştere în stradă, iar ceilalţi manifestanţi, un pensionar în vârstă de 71 de ani, cântându-i ”La mulţi ani!”

Protestul de la Oradea a fost autorizat, iar protestatarii au anunţat că îşi propun să iasă în stradă pe parcursul întregii săptămâni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.