Procurorii au fost, duminică, la clubul Bamboo, dar nu pot intra pentru că incendiul nu a fost încă declarat lichidat. Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală. Ei au spus că fac audieri începând de sâmbătă, că au luat documente de la ISU, Primăria şi Poliţia Locală Sector 2, precum şi de la spitalele în care au ajuns cei din local în urma incendiului şi că îl vor cita şi pe patronul clubului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au spus că au venit duminică la locul incendiului pentru a evalua situaţia şi a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru cercetarea zonei.

Deocamdată, ei nu au putut intra în clubul propriu-zis pentru că pompierii nu au declarat incendiul lichidat, iar structura nu permite să se intre în condiţii de siguranţă.

„Din păcate, structura şi locul nu ne permit să intrăm. Pompierii care sunt prezenţi de ieri (sâmbătă - n.r.)  aici nu au declarat lichidat incendiul, deci nu se poate pătrunde. Am fost şi ieri, am venit şi azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a putea intra şi a ne desfăşura activităţile specifice, în special cercetarea la faţa locului”, au declarat anchetatorii.

Potrivit acestora, este prematur de spus de unde a pornit incendiul, însă au precizat că până acum nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre ”o mână criminală”.

„Luăm în calcul toate variantele posibile. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat, dar cercetarea în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul, încă nu a început. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizată cea mai bună ipoteză de lucru”, au precizat ei.

Audierile au început de sâmbătă, fiind date declaraţii de angajaţi şi clienţi ai clubului. Audierile continuă duminică şi în zilele următoare.

Întrebat dacă patronul clubului va fi audiat, procurorul de caz a spus că acesta va fi citat procedural şi că vor fi anchetate toate persoanele care au legătură cu clubul. El a adăugat că, pentru ziua de duminică au fost citate în jur de zece persoane, dar că acestea vor merge la audieri şi în funcţie de posibilităţile lor.

Anchetatorii au spus că au cerut şi au primit documente de la Primăria Sectorului 2, Poliţia Locală a Sectoturului 2, ISU şi unităţile medicale la care au ajuns persoanele aflate în club în momentul izbucnirii incendiului.

„Locul e complet distrus, nu ştiu ce vom găsi acolo. În funcţie de ce se va găsi la faţa locului vom proceda în consecinţă. S-au cerut şi obţinut mare parte din actele medicale, întocmite la nivelul spitalelor. Am solicitat şi primit în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.), acte de la Primăria Sectorului 2, de la Poliţia Locală a Sectorului 2, de la ISU şi de la unităţile medicale unde au fost internaţi pacienţii”, au adăugat ei.

Potrivit anchetatorilor, în clubul Bamboo se aflau câteva sute de persoane când a izbucnit incendiul.

Patru persoane aflate în clubul Bamboo care a fost distrus de incendiu sâmbătă dimineaţă mai sunt internate în prezent la spitalele Floreasca şi Pantelimon din Capitală, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a precizat că trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi o persoană la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon”.

În urma incendiului din Clubul Bamboo, la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.