Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti anunţă că, duminică, va avea loc, în Capitală, o procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, comemorarea sa liturgică fiind înscrisă în calendarul Bisericii Catolice la 22 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, relicva constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

Procesiunea va porni de la monumentul Papei Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti.

Credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii se vor reuni la monument la ora 14.00. După un moment de rugăciune, în jurul orei 14.30 procesiunea va continua spre Catedrala Sfântul Iosif . Doi tineri vor purta în procesiune icoana, iar un preot va purta relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.